Nu har ni i årskurs 3 till 6 er chans att vinna en uppsättning av Anders Hansens och Mats Wänblads bok med tillhörande lärarhandledning. För att delta ska ni göra upp en plan om hur ni i klassen främjar rörelse, och därefter följa den, utvärdera den och hela den med oss på Lärorikt.

För den som ännu inte har hört att man blir gladare, starkare och smartare av att röra på sig är det hög tid att läsa Anders Hansens och Mats Wänblads bok Hjärnstark. Den finns nu i en juniorupplaga som riktar sig till barn och unga, Hjärnstark junior, som också har en lärarhandledning

Den här boken kan er klass vinna en uppsättning av, om ni deltar i Lärorikts rörelseutmaning. Boken riktar sig till åldern 9 till 13, och därför uppmanar vi alla i klass 3 till 6 att delta i utmaningen. Utmaningen riktar sig till alla svenskspråkiga skolor i Finland, samt språkbadsskolor.

Uppgiften är att ni i klassen, tillsammans med klassläraren, gör upp en plan för att öka fysisk aktivitet i klassen. Ni ska därefter följa planen i en månad och efter det utvärdera den. Dela er plan med oss, och berätta hur ni har gjort och vad ni har fått för resultat. Ni får gärna dela bilder på vad ni har gjort och hur ni har lyckats.

Det här gör ni genom att mejla in er plan och bilder till info@larorikt.fi. Kom ihåg att bifoga kontaktuppgifter till klassläraren (skolans namn, klasslärarens namn, telefonnummer och e-post). Ni får själva välja när ni sätter igång, men vi vill att ni skickar in er plan och utvärdering till oss senast den 15.12.2023 – om ni vill vara med i utlottningen.

Bland alla som deltar lottar vi ut tre klassuppsättningar av boken med tillhörande lärarhandledning. Vi skriver en artikel om vinnarna, och de presenteras på Lärorikt och i Lärorikts sociala medier.

Läs också Lärorikts boktips om boken.

Lämna en kommentar

Du får gärna kommentera artikeln och diskutera i kommentarsfältet på ett respektfullt sätt. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, och förbehåller oss rätten att inte publicera kommentarer som strider mot finländsk lagstiftning eller god sed.