Om Lärorikt

Lärorikt är webbplatsen för dig som är intresserad av pedagogik och lärande och som vill följa med vad som händer på fältet.

Lärorikt är webbplatsen för dig som är intresserad av pedagogik och lärande och som vill följa med vad som händer på fältet. Vi levererar ett färdigt läspaket ungefär en gång i månaden under läsåret – lättillgängligt och lättöverskådligt. Gratis, utan reklam och utan inloggning.

Genom Lärorikts reportage, artiklar, kolumner, insändare och tips vill vi bidra till ökad kunskap, inspirera och väcka debatt. Vi vill ge läsarna fördjupade insikter i pedagogiska frågor ur ett finlandssvenskt, nordiskt och globalt perspektiv.

Sajtens innehåll sys ihop av en webbproducent, Malin Wikström (bilden), tillsammans med ett redaktionsråd med sektorsansvarig för utbildning, Niklas Wahlström (bilden), i spetsen. I redaktionsrådet sitter experter inom utbildning och fri bildning. Vi välkomnar förslag till teman att skriva om och tips om verksamhet, händelser och projekt som vi kan uppmärksamma. Mejla dina tips till info@larorikt.fi

Gå in och prenumerera på Lärorikts nyhetsbrev så att du inte missar något! Du kan också följa Lärorikt på Facebook, Linkedin och Instagram.

Varför heter sajten Lärorikt? Det var ni som skickade in namnet i vår namntävling. Vår jury valde Lärorikt eftersom ordet anspelar på rikedomen i att veta och kunna – och på glädjen i att lära och växa!